İl Sağlık Müdürlüğümüzde görev devir teslim gerçekleştirildi.
18 Temmuz 2022

Yaklaşık 5 yıldır ilimizde Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Recep BENTLİ’nin görev süresinin dolması nedeniyle Bakanlık tarafından Malatya İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Öğr.Üyesi Erhan BERK bugün görevine başladı. Düzenlenen devir teslim programında konuşan Prof. Dr. Recep BENTLİ; “ Her açıdan zorlu bir süreçte akademik ve etik ölçüler içinde toplumun tüm kesimlerine sağlık hizmetlerini sunmuş olmanın huzuru ile; İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde kurumsallaşmış ve ortak akılla oluşturulmuş hizmetlerin devam edeceğinden şüphem yoktur. Yeni atanan İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan BERK’ i tebrik eder, başarılar dilerim.” Dedi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan BERK ise şunları söyledi: “İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Recep BENTLİ’ nin görev süresi dolması nedeniyle Malatya İl Sağlık Müdürü olarak atamam yapıldı. Bu göreve şahsımı layık görerek görevi tevdi eden başta Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA olmak üzere; Bakan yardımcılarımız ve Genel Müdürlerimize,Sayın Valimize, Ak Parti Milletvekillerimize, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Ak Parti İl Başkanımıza teşekkürlerimi arz ederim.

Görevi devraldığım Prof. Dr. Recep BENTLİ hocamız, görev süresi boyunca Koronavirüs pandemisi gibi tüm dünyayı zorlayan bir süreçte elinden gelen gayreti göstererek Bakanlık ve Valilik makamlarının talimatlarını yerine getirmiştir. Kendisine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum.

Daha önce Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürüttüm. Son olarak Battalgazi Devlet Hastanesi’ne kurucu başhekim olarak görevlendirildim ve hastanenin açılış sürecini bizzat takip ettim. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta itibariyle Battalgazi Devlet Hastanesi’ni hizmete açtık. İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Sahadan gelen birisi olarak ilimizin ihtiyaçlarını, personelimizin ve toplumun beklentilerini biliyorum. Sahip olduğumuz imkânlar, sağlık tesislerimiz, sayıca yeterli ve nitelik olarak güçlü personel kadromuz ile halkımızın kolaylıkla erişebildiği ve nitelikli bir sağlık hizmetini aldığı bir sistem için çalışacağız. Bunu yaparken çalışanlarımızın memnuniyetini asla göz ardı etmeyeceğiz. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddete hiç bir zaman anlayış göstermeyecek; bunu yapanların ceza alması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.

Yapacağımız çalışmalarda halkımızdan destek beklerken; kapımızın herkese açık olduğunu belirtmek istiyorum. Sağlık hizmeti sunumunda verdiğimiz hizmetlerin vatandaşlarımıza duyurulmasında ve sahada yaşanan sorunların bizlere iletilmesinde şeffaf ve adil bir çizgisi olan basınımıza teşekkür ediyorum.

Devraldığım görevin şahsıma, aileme ve ilimize hayırlı olmasını diliyor; sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyeti yüksek seviyelere ulaştırmak için gece gündüz çalışacağımızı ifade ediyorum.

Dr. Öğr. Üyesi Erhan BERK

İl Sağlık Müdürü