300 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi İçin Personel Planlaması Duyurusu
13 Nisan 2022

İlimiz Battalgazi ilçesinde 2022 yılı içerisinde faaliyete geçeçek olan 300 yataklı yeni devlet hastanesi için uzman tabip, tabip, teknik personel ve işçi hariç personel planlaması yapılacak olup  yapılan bu planlamada;
a)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
b)663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname,
c)4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması Hakkında Kanun
d)5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu
e)Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge,
f)Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
g)Sağlık Bakanlığı Sağlık Personeli İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönerge,
h) Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Harici Personelin Atama ve Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge ve bunlarla beraber başvuru tarihinde yürürlükte olan ilgili diğer mevzuatlar çerçevesinde işlem yapılacaktır.
Başvurular Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulacak olan komisyon maarifetiyle değerlendirilip karara bağlanacaktır. Yapılacak olan değerlendirmede;
1.Atama yapılırken öncelikle kadro imkanları göz önünde bulundurulacaktır.
2.Tayin talebinde bulunan personelin çalıştığı birimde hizmetlerin aksamaması için Müdürlük naklen atama taleplerine, birim veya unvan bazında sınırlama getirilebilir.
3.Personel hareketlerinde personelin hizmet birimleri arasında hizmet gerekleride dikkate alınarak idarenin hizmet ihtiyacının karşılanması yoluna gidilecektir.
4.Atamalarda özellikle hizmet birimlerinin ihtiyacına göre diploma, sertifika gibi özel nitelikler dikkate alınarak hizmetin nitelikli personel eliyle sunulması dikkate alınacaktır.
5.Bulunduğu birimde standart fazlası olarak çalışan personel PDC’nin uygun olduğu birime standart fazlası personel sayısı kadar yapılabilecek olup; başvurular atanacak personel sayısından fazla talep olması halinde hizmet puanı en yüksek olandan talep olmaması halinde hizmet puanı en düşük olandan başlamak suretiyle yapılacaktır.
6.Görev yaptığı birimde PDC’ de belirlenen sayıyı aşan personel gerektiği durumda ilgili mevzuat çerçevesinde res’en atamaya tabi tutulacaktır. Bu madde kapsamındaki atamalarda atanacak personel sayısından fazla talep olması halinde hizmet puanı en yüksek olandan, talep olmaması halinde hizmet puanı en düşük olandan başlamak suretiyle yapılacaktır.
7.Sağlık Hizmetleri Sınıfı dışında kalan Personeller için (sürekli işçiler hariç):Münhal Kadrodan fazla başvuru olması halinde, atama talepleri hi zmet süresi fazla olandan başlanarak değerlendirilecektir.
8.Sağlık Tesislerinde özellikli birimlerde çalışan personelin başvuruları hizmetin aksatılmaması amacı ile  ilgili idare ile koordineli çalışılacaktır. Özellikli  Birimlerde çalışıp atama talebinde bulunan personelin, kaç tanesinin başvurusunu kabul edileceğine ilgili idare karar verecektir.
9.Bunlar dışında personelin hizmet yılı, çalıştığı birim özellikli sertifika gibi hususlarda başvurularda dikkate alınacaktır.
10. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının 25.10.2019 tarih ve E.4005 sayılı yazısı gereği, Sürekli İşçi olarak  atanacak personel kendi unvan ve branşı dışında başka işlerde kesinlikle çalıştırılmayacaktır.
11. Yeterli sayıda personel istihdam edilememesi halinde Hastanemize personel atanıncaya kadar “Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” çerçevesinde diğer sağlık kurumlarımızdan geçici görevlendirme yapılacaktır.
12.İlimizdeki aile hekimliği uygulamasında sözleşmeli aile sağlığı çalışanı olarak  görev yapan  personelin müracaatları aile hekimliğinden istifa ederek kadrolu görevine dönmeleri halinde değerlendirilmeye alınacaktır.
13.Ücretsiz izinde olan, askerde olan, doğum izninde olan veya herhangi sebeple sağlık tesislerimizde aktif görev yapmayan personelin talepleri alınacak olup kadrolu görevine dönmeleri halinde bu talepleri değerlendirilecektir.
14.Başvuru yapan personelin hizmet puanları eşit olması halinde; hizmet yılına, mezuniyet durumuna, resmi belge ile belgelendirmek şartı ile özel durumlarına, ikametgahına v.s. bakılacaktır.
15.Ataması yapılacak olan personelin atamaları yapıldıktan sonra 20 (yirmi) gün içinde ayrılış-başlayış işlemleri yapılacak olup; ilgili idare bu yönde bütün tedbirleri almakla yükümlüdür.
16.Yukarıda bahsi geçen mevzuatlar çerçevesinde atamaya yasal engeli bulunan personel talepleri dikkate alınmayacaktır. Ayrıca bu personeli ataması sehven yapılsa dahi tespit edilmesi halide iptal edilecektir.
17. Başvurular Şahsen dilekçe ve ekleri ile Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne Şahsen yapılacaktır.
18.Son başvuru tarihi 22.04.2022 olup bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.