Diyabet Aile Sağlığı Çalışanı Ve Hasta Eğitimi
26 Haziran 2019

Bakanlığımız ile Türkiye Diyabet Vakfı arasında yapılmış olan “Diyabet Aile Sağlığı Çalışanı ve Hasta Eğitimi” Protokolü kapsamında pilot olarak belirlenen 20 il içerisinde olan ilimizde; Çöşnük 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile Dr Tevfik Ünsalan Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarına 22 Haziran 2019 tarihinde Malatya Ramada Otel'de bir günlük eğitim gerçekleştirilmiştir. Eğitim almış olan aile sağlığı merkezi çalışanlarının diyabetle ilgili temel bilgilerin ve sağlıklı yaşam tarzı konusunda eğitimlerin diyabetli bireylere ve yakınlarına sunulması, 18 yaş üstü diyabetli bireylerin ve gönüllü yakınlarının hastalık ve tedaviye yönelik kapsamlı eğitimlerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Eğitime; İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim ŞAHİN, Dr. Öğr. Üyesi Bahri EVREN, Uzm Dr. Abdulkadir BOZBAY, Eğitim Hemşiresi Sibel GÜNIŞIK, Eğitim Hemşiresi Aygün UYAR, Diyetisyen Nurgül KILIÇ, Gözde Akademi Hastanesinde görevli Endokrinoloji Uzmanı  Dr. Ahmet GÖRGEL ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Endokrinoloji Uzmanı Uzm. Dr. M. Sait KOÇ eğitimci olarak katılmıştır.

• Diyabet Eğitim Projesi (1).jpeg
  • Diyabet Eğitim Projesi (2).jpeg