İdari ve Mali İşler Birimi
19 Ekim 2023

• Döner Sermaye tutarları ilgili yönetmelik gereği her ayın bitimini müteakip ASOS Sistemi üzerinden Fatura tutarları belirlenerek İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye Birimine göndermek.
  •  ASOS Sistemi üzerinden yapılan faturalama işlemini vaka formu uygulama işlemleri üzerinden hastanın bağlı olduğu kuruma yapmak,
  • Dağıtımının ve kurumlardan tahsilatının yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye Birimine göndermek.
  • Başhekimin verdiği diğer görevleri yapmak,

SOSYAL GÜVENLIK KURUMU,

• Trafik Kazası (Sosyal Güvenlik Kurumu),
  •  Proforma  (İl Sağlık Müdürlüğü),
  • Suriyeli Kamp İçi (Uluslar Arası Koruma Daire  Başkanlığı),
  • Suriyeli Kamp Dışı (Uluslar Arası Koruma Daire Başkanlığı),
  • İcmal (Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü),
  • Turist  (Hastanın Götürüldüğü Hastane)
Birim Sorumlusu : Hatice DEMİRALP
                               Rümeysa NUR AYDOĞAN

DÖNER SERMAYE İŞLEMLERİNİN TAM VE EKSİKSİZ YAPILABİLMESİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER
 1

Hasta Adı Soyadı mutlaka alınmalı.Hasta Kimliksiz Şahıs olarak girilmemelidir.

2

Döner Sermaye işlemleri Sosyal Güvence üzerinden yapıldığı için hastanın Sosyal Güvencesi mutlaka alınmalıdır.Sosyal Güvencesinin alınamadığı durumlarda ise eğer Hasta Sağlık Kuruluşuna sevk edildiyse Komuta Kontrol Merkezi tarafından hastanın Sosyal Güvencesi alınarak ekibe verilmelidir.

Döner Sermaye verilerinin eksiksiz yapılabilmesi için hastanın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası mutlaka doğru alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasının alınamadığı durumlarda ise eğer Hasta Sağlık Kuruluşuna sevk edildiyse Komuta Kontrol Merkezi tarafından hastanın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası alınarak ekibe verilmelidir.

4

Vaka esnasında yapılan km bilgisi Vaka Formuna ve ASOS Sistemine doğru girilmelidir.Km başına fiyatlandırma olduğundan özellikle İl Dışı yapılan vakalarda bu duruma dikkat edilmelidir.

5

Triyaj uygulamasının yapıldığı vakalarda mutlaka Vaka Formu ve ASOS Sistemine girilmelidir.

6

Turist Hasta Faturası Hastanın götürüldüğü hastaneye kesildiğinden yapılan işlemlerin tam ve eksiksiz yapılabilmesi için Vaka Formu ve ASOS Sistemine mutlaka hastanın götürüldüğü hastane yazılmalıdır.

7

Gidilen trafik kazasında plaka alınması gerekmektedir.Alınamadığı durumlarda hastanın götürüldüğü Sağlık Kuruluşundan veya daha sonrasında emniyetten alınmalıdır.ASOS Sistemine vaka formu girildikten sonra Tramere gönder tuşuna da basılarak işlem tamamlanmalıdır.Eğer kaza plakasız bir araçla gerçekleştiyse bu durumda ASOS Sisteminde Plaka yazılması gereken bölümde Plakasız Araç butonuna tıklayarak işleme devam edilmelidir.

8

Hastaya yapılan bütün işlemlerin ve müdahalelerin Vaka Formuna eksiksiz yazılması ve aynı titizlikle ASOS Sistemine de eksiksiz girilmesi gerekmektedir. Ayrıca Ambulans tipi de mutlaka ASOS Sisteminde doğru girilmelidir (Acil Ambulans, Motosiklet Ambulans, Helikopter Ambulans... gibi).

9

Turist Hasta Faturasına ek olarak Vaka Formu da hastanın götürüldüğü Sağlık Kuruluşuna gönderildiğinden hastanede teslim alan doktorun imza ve kaşesinin mutlaka olması gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT

Suriyeli Hasta olarak taşınmış olan vakaların ASOS Sistemine doğru girilmesi gerekmektedir.Bu hastaların ASOS Sistemine

Uyruğu        : Suriye,
         Hasta Türü  : Mülteci,
         Güvence      : Vatansız Sığınmacı olarak girilmesi gerekmektedir.