17 Ekim 2022

18 Mayıs 1999 yılında Malatya Devlet Hastanesi yerleşkesinde İl Ambulans Servisi Başhekimliğine tahsis edilen binada Başhekimlik ve Komuta Kontrol Merkezi, MAŞTİ ve Sıtma Pınarında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü binasında 2 istasyon ile hizmet vermeye başlamış olup ilerleyen yıllarda Askeri Hastane, Beydağı Devlet Hastanesi, Mücelli Sağlık Ocağı olmak üzere farklı bölgelerde istasyonlar açılmaya devam etmiştir.
         2012 yılı itibariyle MDH içinde bulunan İl Ambulans Servisi hizmet binası Yeşiltepe Mahallesinde yeni yapılan hizmet binasına taşınmış,  2013 yılı itibariyle 10 merkez istasyonu 17 ilçe istasyonu olmak üzere toplam 27 istasyon  49 ambulansla hizmet vermeye devam etmiştir.
         2022 yılı itibariyle 18 merkez, 18 ilçe istasyonu olmak üzere toplamda 36 istasyon, (4) Paletli Ambulans, (1) Yeni Doğan Ambulans, (1) Obez Ambulans, (1) 4 Sedyeli Ambulans ve 1 Motosiklet olmak üzere toplamda 75 adet Ambulans ile hizmet verilmektedir.