Yerel Düzey Operasyon Planı kapsamında Sağlık Afet Çalışma Grubu Tatbikatı ile HAP (Hastane Afet Planı) Tatbikatı Gerçekleştirildi
17 Kasım 2023

15.11.2023 tarihinde, Malatya Eğitim ve Araştırama Hastanesi Kadın Doğum hizmet binası personel otoparkında saat 15.00 ile 16.00 arası Yerel Düzey Operasyon Planı kapsamında Sağlık Afet Çalışma Grubu tatbikatı ile HAP (Hastane Afet Planı) tatbikatı icra edilmiştir. Şimdiye kadar Malatya’mızda sağlık alanında yapılan en geniş tatbikattır.

Tatbikata ana ve destek çözüm ortaklarımız, AYDES (Afet Yönetim Destek Karar Sistemi) kullanıcıları ile HAP Başkan ve Sekretaryaları katılım sağlamış olup;

Ana Çözüm Ortaklarımız Müdürlüğümüz Başkanlıkları

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı (Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi, SAKOM Birimi, Özel Hastaneler Birimi, Acil Sağlık Hizmetleri Birimi.)

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı

Destek Hizmetleri Başkanlığı

Personel Hizmetleri Başkanlığı

Destek Çözüm Ortaklarımız

Malatya 2.Ordu Komutanlığı Genel Sekreterliği(Lojistik Komutanlığı)

Malatya Büyükşehir Belediyesi(İtfaiye Daire Başkanlığı)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İl Emniyet Müdürlüğü

Türk Kızılay Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Hastanesi Başhekimliği

Özel Sektör (Özel Hastaneler)

Oluşmaktadır.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Hasan GÖKÇE, gerçekleştirilen tatbikat ile afet ve acil durumlara ne kadar hazırlıklı olduklarını gördüklerini belirtti.

6 Şubat depreminde sağlık çalışanlarının ellerinden geldiğince vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Gökçe, Türkiye Afet Müdahale programı kapsamında hastanemizde afetlere ve acil durumlara hazırlıklı olmak amacı ile bir tatbikat gerçekleştirdik. Yakın tarihte 8 ay kadar önce şubat ayında acı tecrübeler edindik. O zamanda destek ve çözüm ortaklarımızla beraber daha önce yaptığımız tatbikatlar ve çalışmalar neticesinde herhangi bir afet ve acil duruma ne kadar hazırlıklı olduğumuzu gördük. En büyük tatbikat aslında 6 Şubat’ta yüzyılın felaketi olarak değerlendirdiğimiz maalesef ki Kahramanmaraş merkezli depremdi. O zaman da birçok vatandaşımız enkaz altında kalarak yaralandı. Hazırlıklı olmamız sayesinde hem destek çözüm ortaklarımız hem de sağlık çalışanlarımız sayesinde elimizden geleni yaptığımızı, hiçbir vatandaşımızın mağdur olmadığını düşünüyoruz. Bugün bu tatbikatı yapmamızın esas nedeni de Allah göstermesin bir daha böyle bir afet veya acil durum olduğunda hazırlıksız yakalanmamak ve olabilecek ikincil afetler ve yaralanmalar durumunda neler yapabileceğimi ve nasıl daha iyi müdahale edebileceğimiz belirlemek. Tek temennimiz ve duamız bu edindiğimiz tecrübelerin tatbikatlarda kalması, böyle afetlerle tekrar karşılaşmamak” ifadelerine yer verdi.

• Hap Tatbikatı (13).jpg
  • Hap Tatbikatı (14).jpg