Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) 2019 Ulusal Deprem Tatbikatı
10 Ekim 2019

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlıkları yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) 2019 Ulusal Deprem Tatbikatı 26 il ile eş zamanlı olarak Malatya’da da gerçekleştirildi. “Kahramanmaraş-2019 Ulusal Düzey TAMP Tatbikatı”nın planlandığı, söz konusu tatbikat Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı olarak icra edildi.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya illeri tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile yapılan toplantılarda karar verilecek senaryolar doğrultusunda destek illerinizden UMKE Timi, UMKE aracı, Ambulans, Seyyar Hastane, hastane donanımı, personel barınma ünitesi ve teknik malzemelerin destek iller ile koordineli olarak belirlendi, tatbikatta hazır bulunuldu.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Tam donanımlı 3 adet  Acil Yardım Ambulansı, Ambulansların her biriminde 3 Personel olmak üzere toplam 9 personel, 3 UMKE Timi ve 3 Adet UMKE  aracı, Araçların her birinde 4  Personel olmak üzere toplam 12 personel,Sahra Hastanesinde 5 personel,   Haberleşmede 2 personel ve  AYDES’de ( Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) 2 Personel olmak üzere tatbikata katılım sağladı.

• AMP 2019 Ulusal Deprem Tatbikatı (1).jpg
  • AMP 2019 Ulusal Deprem Tatbikatı (2).jpg