2019 Yılının 1."Neonatal resüsitasyon Programı" Eğitimi Yapıldı
29 Mayıs 2019

Türkiye Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’nca ülkemizde Yeni Doğan Ölümlerinin azaltılması, yenidoğana optimal yaklaşım ve etkin resüsitasyon sağlanması amacıyla yürütülen “Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP ) kapsamında 2019 yılının 1. NRP uygulayıcı eğitimi 21-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüs’ünde yapıldı.

Düzenlenen bu eğitim programıyla doğum salonunda görev alan ve bebeğe eli değen tüm sağlık personelinin standart bir eğitim alması amaçlanmaktadır. Bu eğitimle İlimiz Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüs’ünde görev yapan  ( 7 ) Ebe ve (11 ) Hemşire, Hekimhan Devlet Hastanesinde görev yapan (1 ) Pratisyen Doktor ,Özel Gözde Hastanesinde görev yapan ( 2 ) Uzman Doktor( 1 ) Ebe ve Özel Müjde Hastanesinde görev yapan ( 1 ) Ebe sertifika almaya hak kazanmış; sağlık personellerinin konu ile ilgili bilgi ve becerilerinde farkındalık yaratılarak, bebeklerin asfiksiden ölümlerinin ya da sakat kalmalarının önüne geçilmesi hedeflenmiştir

Eğitimde Kurs Sorumlusu olarak İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Dr. Selma AYDIN FELEK görev alırken; eğitici olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Nuriye Aslı MELEKOĞLU, Turgut Özal Tıp Merkezi Aile Hekimliği Anabilim Dalında görev yapan Yrd.Doç.Dr.Burcu KAYHAN TETİK,Sağlık Bilimleri Fakültesinde görev yapan Doç.Dr.Yeşim AKSOY DERYA,Yrd.Doç.Dr.Tuba UÇAR İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Çocuk ve Ergen Sağlığı Biriminde görev yapan Ebe Şenay KİLİNÇ ve Ebe Yeliz TANBERK görev almış olup; Eğitim sonrası Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet DAĞHAN,Beydağı Kampüsü Başhekim Yardımcısı Dr.M.Selçuk SİNANOĞLU, Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.Rabia AYDOĞAN BAYKARA, Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Zehra DOĞAN ve Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hemşire Ecem COŞKUN ve Servis Sorumlularının katıldığı  sertifika töreni ile katılımcıların sertifikaları verildi. 

  • neonatal (2).jpg
  • neonatal (1).jpg
  • neonatal (3).jpg